Ook CD&V schepenen likken hun wonden in Kortrijk

Redactie KW

In Kortrijk likt CD&V haar wonden nadat de partij onverwacht buiten spel werd gezet door Vincent Van Quickenborne. Niet alleen voor burgemeester Stefaan De Clerck is het uitkijken wat de toekomst brengt. Ook de CD&V-schepenen verliezen na nieuwjaar hun functie. Twee van die slachtoffers zijn schepen Lieven Lybeer en OCMW-voorzitter Franceska Verhenne

Dat Vincent Vanquickenborne straks burgemeester van Kortrijk wordt met een anti-CD&V-coalitie blijft nazinderen bij de christendemocraten. Niet alleen moet Stefaan De Clerck zijn sjerp inleveren, ook 8 schepenen, onder wie Lieven Lybeer en OCMW-voorzitter Franceska moeten na Nieuwjaar op zoek naar een nieuwe job.

Lieven Lybeer was 3 jaar waarnemend burgemeester en ging er met 1000 stemmen op vooruit. Maar dat iemand met ruim 4600 stemmen in de oppositie belandt valt niet uit te leggen bij de kiezers. Ook bij het OCMW dat al 6 jaar geleid wordt door Franscesca Verhenne heeft het personeel heel wat vragen. CD&V heeft het dus nog een goeie twee maand te zeggen in Kortrijk. Morgen staat het eerste schepencollege met daarin na de verkiezingen op de agenda. De spanning met OPEN VLD-schepen Wout Maddens zal er te voelen zijn.

(L.D.)

Ook CD&V schepenen likken hun wonden in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier