Ook Brugge krijgt wereldleider op bezoek

Koning Filip schudt de hand van de Chinese president Xi Jinping, die op 1 april naar Brugge komt. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Op dinsdag 1 april – neen, dit is geen grap – brengt de Chinese president een bezoek aan Brugge.

Waregem kreeg Barack Obama, Brugge krijgt Xi Jinping. Vanaf zondag tot en met dinsdag brengt het Chinese president Xi Jinping een officieel staatsbezoek aan ons land. Op zondag zal de machtigste man van China een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis, het graf van de onbekende soldaat en het Bergense dierenpark Pairi Daiza. Maandag staan er verschillende gesprekken op het programma, zoals met vertegenwoordigers van de Europese Unie, Kamervoorzitter André Flahaut en premier Elio Di Rupo. Op dinsdag komt de Chinese president, na een bezoek aan de Gentse Volvo-fabriek, naar Brugge.

Hotelschool Spermalie

De lunch en de dranken zullen daarbij geserveerd worden door de leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Zelfs voor directeur Filiep Defraye wordt dinsdag een historische dag.

“We hebben in het verleden al vaak voor belangrijke mensen een lunch of diner gepresenteerd, maar nu is het toch een behoorlijk elitair kransje. Naar de president en zijn echtgenote blijven ook onder meer onze Belgische koning Filip en koningin Mathilde lunchen, Vlaams minister-president Kris Peeters, premier Elio Di Rupo, voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy en zijn echtgenote…”

(Mario De Wilde)

Wie een glimp van het koninklijke en presidentiële koppel wil opvangen, kan dit omstreeks 11.15 uur op ‘t Zand, om 12 uur op de Markt of om 13.30 uur op de Burg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier