Onwettige GAS-boetes: Johan Vande Lanotte niet te spreken over manier van werken N-VA

© BELGA
Redactie KW

De stad Oostende overweegt in cassatieberoep te gaan tegen de uitspraak dat de GAS-boetes onwettig zijn. Oostende reageert daarmee op het oordeel van de Brugse politierechter.

Gemeenteraadslid Maxim Donck van oppositiepartij N-VA bond woensdag de kat de bel aan. Een Brugse politierechter oordeelde dat de GAS-boetes onwettig zijn omdat er geen originele handtekening op staat. Oostende maakt namelijk gebruik van een ingescande kopie van de handtekening. N-VA spoorde gedupeerden zelfs aan om in beroep te gaan bij de politierechtbank tegen een recentelijk verkregen, en nog niet betaalde, GAS-boete.

“We hebben het vonnis gekregen en zullen nu verder bekijken om in cassatieberoep te gaan. Ons lijkt het onzinnig dat we de digitale handtekening nu niet meer mogen gebruiken“, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. De burgemeester is ook niet opgezet met de manier van werken van N-VA. “Het is bovendien vreemd dat N-VA, wanneer de stad prijzen wint voor digitale vernieuwing, gretig de eer opstrijkt en zegt dat het ook dankzij hen is, maar nu wel pleit om terug te keren naar pen en papier“, aldus de burgemeester. In tussentijd neemt Oostende wel maatregelen. “Tot er een nieuwe uitspraak is, zal er getekend worden met een manuele handtekening op papier”, aldus nog Vande Lanotte.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier