Ontslagen zorgen voor hommeles tussen stad Harelbeke en ACV

Alain Top. © JVGK
Axel Vandenheede

Stad Harelbeke ontsloeg recent twee medewerkers die militanten zijn van ACV. De vakbond reageert woest.

Gewestelijke secretaris Joris Vanraes van ACV Openbare Diensten spreekt van een “afrekening met de ambetante vakbondsleden van het ACV”. Joris Vanraes: “Het schepencollege vermoedt een poging tot diefstal van een zak kalk van één personeelslid. De zak werd echter nooit gestolen, maar dit speelt volgens het college geen rol. Omdat zijn collega deze zak heeft zien liggen in de bestelwagen maar de leidinggevende niet heeft verwittigd werd hij ook ontslagen.”

ACV Openbare Diensten stelt ontgoocheld te zijn over de houding van de SP.A/Groen-fractie in het college. “Eenmaal aan de macht worden de slogans van weleer holle frasen. Opkomen voor de zwakkeren is voor hen niet meer van belang.”

Toeval

Burgemeester Alain Top (SP.A) bevestigt dat er recent twee medewerkers ontslagen werden. “Dit gebeurde omwille van schending van fundamentele deontologische regels. Een poging om publieke goederen voor privaat gebruik te vervreemden werd verijdeld door een alerte leidinggevende. Het college heeft bijgevolg, als beheerder en bewaker van publieke middelen, unaniem zijn verantwoordelijkheid genomen. Dat beide personeelsleden militanten zijn van het ACV, berust op toeval.”

(Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier