Ontslag stadsingenieur Wervik is vernietigd na ‘privaat gebruik veiligheidsschoenen’

Redactie KW

De gemeenteraad besliste begin mei tijdens een geheime stemming – meerderheid tegen oppositie – om Deblaere ambtshalve te ontslaan, een tuchtsanctie waar hij beroep tegen aantekende.

Stadsingenieur Stephan Deblaere (56) is in het stadhuis terug aan het werk. De ‘Beroepscommissie voor Tuchtzaken’ van het Agentschap Binnenlands Bestuur vernietigde nu de beslissing van de gemeenteraad. “Die commissie oordeelt dat de aangehaalde feiten onbewezen zijn en ziet geen enkele reden om mijn cliënt ambtshalve te ontslaan“, aldus advocaat Wim Vandenbussche uit Harelbeke. “We waren van meet af aan overtuigd van ons gelijk. Mijn cliënt werd beschuldigd van het privaat gebruik van een aantal paar veiligheidsschoenen . Daar was evenwel niks van aan. De straf was los daarvan ook buiten alle proportie. Het ontslag is dus vernietigd zodat het geacht wordt nooit te hebben bestaan.”

Eerder werd de stadsingenieur door het schepencollege geschorst, met behoud van zijn wedde. In juni werd hij hiervoor met zijn raadsman door het schepencollege gehoord. Als werknemer was hij niet meer welkom in het stadhuis en moest zijn sleutels afgeven. Het ontslag werd opgeschort tot de uitspraak in beroep, waardoor de stadsingenieur in dienst bleef. Maar het schepencollege legde hem dus bij wijze van ordemaatregel een schorsing op tot de uitspraak van de beroepscommissie in Brussel er was.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier