Ontmoetingscentrum Mesen wordt ‘t Oud Schooltje

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De gemeenteraad van Mesen moest donderdag een beslissing nemen over de nieuwe naam van het ontmoetingscentrum, dat volop gerenoveerd wordt.

Veel had de gemeenteraad in Mesen donderdagavond niet om het lijf. Na amper tien minuten waren alle agendapunten besproken. Het ontmoetingscentrum, dat in een nieuw kleedje wordt gestoken, kwam het meest aan bod. Sinds september vorig jaar zijn er renovatiewerken aan de gang. Eerst moest de aankoop van 160 stoelen en 40 tafels voor het ontmoetingscentrum goedgekeurd worden. De kostprijs wordt geraamd op 14.500 euro, exclusief btw.

Ook de nieuwe naam van het vernieuwde ontmoetingscentrum moest de gemeenteraad vaststellen. Het stadsbestuur eerder richtte een oproep aan de bevolking om voorstellen in te dienen. Er werden 35 verschillende namen voorgesteld.

“De stedelijke cultuurraad kwam op 15 maart bijeen om een advies te geven”, legde burgemeester Sandy Evrard (MLM) uit. “De cultuurraad stelde voor om te kiezen uit volgende namen, rangschikking bepaald door de cultuurraad: 1. ‘t Oud Schooltje, 2. De Mesenaar, 3. De krater, 4. De leute, 5. De dikkop. Mij lijkt het het meest democratische om de voorkeur van de cultuurraad te volgen en te kiezen voor ‘t Oud Schooltje. Als de werken volgens plan verlopen, dan zou het mogelijk moeten zijn om het vernieuwde ‘t Oud Schooltje officieel te openen op 16 juni.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier