Onduidelijkheid over lening van 600.000 euro in gemeenteraad van Vleteren

Jeroen Laseure

Maandagavond stelde de Vleterse gemeenteraad het budget voor 2016 en het geactualiseerde meerjarenplan vast.

De eerste gemeenteraad van het jaar in Vleteren stond in het teken van het budget voor 2016. “We zijn een financieel gezonde gemeente”, vertelde burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “De cijfers zijn positief en we moeten dit jaar geen nieuwe lening aangaan. Bovendien zijn er ook heel wat investeringen. Onze grootste uitgave gaat naar de heraanleg van de Hendrik Deberghstraat. Daarvoor maken we 400.000 euro vrij.”

Oppositiepartij CD&V had enkele opmerkingen. “We hebben ons huiswerk gemaakt”, zei fractieleider Guido Berten. “Zo merken we dat er geen budget voorzien is in het sportaanbod voor de aanleg van een looppiste. Nochtans is daar veel vraag naar. We merken ook dat er met steeds minder personeel gewerkt wordt. Daar willen we voor waarschuwen.”

Welke investeringen?

Partijgenoot Kristof Dejonckheere had dan weer een vraag bij het geactualiseerde meerjarenplan. “Ik merk dat er voor 2017 een nieuwe lening voor 600.000 euro gepland staat. Wat zullen jullie doen met dat geld?” Burgemeester Mourisse antwoordde: “Dat is nodig voor de ingecalculeerde investeringen die in het meerjarenplan staan.” Raadslid Dejonckheere kon zich echter niet vinden in dat antwoord. “Maar over welke investeringen gaat het dan?” Stephan Mourisse reageerde met: “Daar zal ik niet op antwoorden.” Kristof Dejonckheere sloot cynisch af met: “Bedankt voor de info.”

(JL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier