‘Onafhankelijken’ Rik Bekaert en Thomas Manhout keren terug naar Groep a in Moorslede

We zien Sigrid Verhaeghe, Marc Vermont, Rik Bekaert en Thomas Manhout. © Jan Stragier
Redactie KW

In de loop van deze legislatuur verlieten eerst Thomas Manhout en dan ex-schepen Rik Bekaert de oppositiepartij Groep a.

Beiden gingen zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid. Beiden keren nu naar Groep a terug. “Nu de negatieve krachten weg zijn”, aldus Rik Bekaert. “Wat in het verleden verkeerd, liep is uitgepraat.” De terugkeer kwam in een stroomversnelling nadat enkele maanden geleden vier gemeenteraadsleden van Groep a de partij verlieten en met STERK een nieuwe partij stichtten. “Thomas en ik waren samen bezig om ook naar de kiezer te stappen met een nieuwe partij en sommigen wilden met ons meedoen”, zegt Rik. “We kregen ook de vraag van andere partijen. Met een nieuwe lijst uitpakken, zou het politiek landschap verder versnipperen.”

IJsjes uitdelen

“We hebben ons moeten herbronnen en zijn daarin goed gelukt”, aldus partijvoorzitter en ex-burgemeester Marc Vermont. “We zijn aan het werken aan een nieuw project en een nieuwe Groep a. Meer nieuws daarover binnen pakweg een maand.” Manhout en Bekaert zijn van oordeel dat de gemeente meer moet inzetten op toerisme en evenementen. “Op een min of meer ludieke manier gaan we dat aankaarten met het uitdelen van telkens 500 ijsjes op de kermis van komend weekend in Dadizele en enkele weken later in Moorslede, telkens op maandag omstreeks 18.30 uur”, aldus Thomas.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier