OCMW-voorzitter Marie-Anne Verlende neemt onverwacht ontslag in Vleteren

Maria-Anne Verlende (LVP) bood haar ontslag aan als OCMW-voorzitter. © RVL
Redactie KW

Marie-Anne Verlende (LVP) uit Oostvleteren bood haar ontslag aan als OCMW-voorzitter van Vleteren.

“De redenen hiervoor zijn volledig persoonlijk, en hebben niets met partijpolitiek te maken. Het is met heel veel pijn in het hart dat ik afscheid neem van de politiek, maar voor de goede gang van zaken zal dit het beste zijn voor iedereen. Binnen onze partij LVP is er zeker geen ruzie, ik blijf de LVP voor 100% steunen. Maar ik zal geen mandaat meer opnemen. Ik verdwijn dus ook uit de gemeenteraad“, aldus Marie-Anne Verlende.

Marie-Anne Verlende was van 1 januari 2010 tot 31 december 2012 drie jaar schepen van Toerisme en Sociale Zaken. Tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen behaalde zij 512 voorkeurstemmen, net ééntje minder dan haar partijgenoot Bram Coppein, die schepen werd. Marie-Anne Verlende werd vierde schepen (zonder stemrecht in de gemeenteraad) en voorzitter van het OCMW.

Marie-Anne Verlende is kleuterleidster van opleiding, en getrouwd met Filip De Meester, zoon van wijlen ereburgemeester René De Meester. Het echtpaar heeft vijf dochters. Op maandag 26 september komt de OCMW-raad samen zoals voorzien. Maar die zal voorgezeten worden door vervangend voorzitter Patrick Gouwy (LVP). De nieuwe OCMW-voorzitter moet wettelijk gezien echter een vrouw zijn, gezien de drie andere schepenen en de burgemeester mannen zijn. Normaal gezien komt Gerda Goubeir (52, LVP) als eerste in aanmerking.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) verblijft momenteel voor een aantal dagen in het buitenland en is onbereikbaar voor commentaar.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier