OCMW in Wervik bespaart door oude Belgische postzegels te gebruiken

04/05/17 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

Van een opvallende en creatieve manier om te besparen gesproken: het OCMW van Wervik koopt bij de organisatie Philamundi oude Belgische postzegels ter waarde van 32 Belgische frank aan om daarmee de niet dringende brieven te frankeren.

OCMW in Wervik bespaart door oude Belgische postzegels te gebruiken

Sonny Ghesquière. © a-LVW

"Oude Belgische postzegels mogen nog altijd worden gebruikt", zegt OCMW-voorzitter Sonny Ghesquière (SP.A). "We startten daarmee halfweg maart. Goed voor een besparing van 570,24 euro, inclusief de loonkosten. We kopen die oude Belgische postzegels aan. Ze zijn reeds gesorteerd. Uniek is dat niet, want we zagen dat bij enkele leveranciers."

Hoopgevende cijfers

"Het is zeer de vraag hoe lang in ons land die oude Belgische postzegels nog gebruikt zullen mogen worden, in Nederland mag men daar geen oude meer gebruiken", aldus secretaris Myriam Deloddere. Een gewone brief frankeren kost nu 0,74 euro. "De eerste cijfers zijn zeer hoopgevend en zorgen voor een duidelijke besparing van de frankeerkosten", aldus de voorzitter. "Toch blijft de frankeermachine onontbeerlijk voor aangetekende zendingen en brieven die op het einde van de dag dringend moeten worden verstuurd."

(EDB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!