NV-A Harelbeke stelt de kopstukken voor

Redactie KW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zal Annick Vandebuerie de Harelbeekse N-VA-lijst trekken. Dat maakte het lokale N-VA-bestuur dit weekend bekend.

“We kiezen voor een gezonde mix van ervaring en jong geweld”, aldus een tevreden afdelingsvoorzitter Filip Vandeputte, die zelf lijstduwer wordt. “Met deze ploeg zijn we klaar voor de uitdaging die voor ons staat.”

Vandebuerie, zelfstandig drukker en secretaris van de afdeling, is een oudgediende. Zes jaar geleden kandideerde ze als medelijstduwer op de CD&V/N-VA lijst en daarvoor al verschillende keren voor de Volksunie. “Ik voel dat we met N-VA de wind in de zeilen hebben, ook op lokaal vlak. Ook in Harelbeke zijn de burgers bepaalde praktijken van de klassieke partijen beu. We kunnen daar een antwoord op bieden.”

Op de tweede plaats kom Marijke Ostyn, ondervoorzitter van de afdeling. Ze is psychotherapeut en de vrouw van huisarts Dirk Langsweirdt. “Ik ben enthousiast en gedreven om met onze partij ook in Harelbeke de kracht van de verandering te kunnen zijn. De uitdagingen voor de komende zes jaar zijn groot en de klassieke recepten gaan ze niet meer oplossen.”

Alexander De Waele krijgt de derde plaats. De twintiger werkt professioneel voor N-VA als parlementair medewerker van Kamerlid Bert Maertens. Daarnaast is hij ook lid van de nationale partijraad, de nationale raad van Jong-N-VA en het arrondissementeel bestuur. “Alhoewel dit de eerste keer is dat ik actief zal opkomen op een lijst, kijk ik vol vertrouwen uit naar de verkiezingen. Mijn ervaring en de interne opleidingen van onze partij zorgen voor een zeer goede basis.”

“We hebben een volle lijst, maar moeten nu nog puzzelen wie op welke plaats komt”, zegt Vandeputte. “Na 14 oktober zijn we klaar om verantwoordelijkheid op te nemen als de kiezer ons dat vraagt. We willen daarbij samenwerken met iedereen die met ons naar een beter werkend stadsbestuur wil, om de stadsfinanciën onder controle te krijgen, de dienstverlening en infrastructuur voor de burger te verbeteren en Harelbeke klaar te maken voor de toekomst.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier