Noël Vansteeland wil autoweg aanleggen op Wandel op de Mandel

© Google Streetview.
Jos Remaut

Hij lanceerde het idee voor de vuist weg bij het begin van de Izegemse gemeenteraad, toen al snel de kwestie van het al dan niet behouden van de centrale brug weer te sprake kwam.

Noël Vansteeland (Open VLD) liet duidelijk verstaan dat hij voorstander is om de centrale brug te behouden. “Al hoeft dit niet per se voor doorgaand autoverkeer in het centrum te zijn. We zouden ze bijvoorbeeld ook kunnen gebruiken als parking. Om de goeie verkeersafwikkeling op onze markten te garanderen, zouden we dan wel de rijrichting in de Nieuwstraat moeten omkeren.”

Vansteeland pleitte ook voor de verandering van de rijrichting op de kleine ring, en ook in de Mandelstraat. Een nieuwe brug ter vervanging van de centrale brug hoeft er volgens hem zeker niet te komen. “Er zijn nog twee andere bruggen in Izegem, en waarom kunnen we als aanloop naar de Emelgemse brug geen autoweg aanleggen op Wandel op de Mandel, daar is vroeger toch ook nog sprake van geweest ?”

“Ideeënspuiters”

Vanuit de andere partijen kwam nogal wat kritiek op Noël Vansteeland, vooral ook omdat hij een algemeen agendapunt van de raadszitting had aangegrepen om de discussie over de centrale brug weer te laten oplaaien.

Filip Lombaert (SP.A-Groen) tilde er vooral zwaar aan dat Noël Vansteeland zich met het woord ‘ideeënspuiters’ vrij laatdunkend had uitgelaten over de Izegemse klankbordgroep. Vreemd genoeg ging hij als volbloed groene niet in op het toch wel vrij frontale voorstel om duur bevochten groen in de stad weer om te zetten in beton.

(JRE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 26 juni 2015.

Volg de Izegemse gemeenteraad ook live op kw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier