Nieuwpoorts burgemeester Crabbe tot eind dit jaar inactief

Nieuwpoort © IV
Redactie KW

Het ziet ernaar uit dat Nieuwpoort het nog zeker enkele maanden zonder zijn burgemeester Roland Crabbe (CD&V) zal moeten stellen.

Roland Crabbe is al burgemeester van de stad Nieuwpoort sinds 1995. Niettegenstaande de stilte rond het wegblijven van de burgemeester konden we via waarnemend burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) toch vernemen dat hij die taak tot zeker eind dit jaar zal blijven uitoefenen. “Ik heb uit de dichte omgeving van Roland Crabbe vernomen dat de burgemeester verder aan het aansterken is en dat hij niet meer terugkomt voor het einde van het jaar. Meer kan ik ook niet zeggen”, klinkt het bij monde van Geert Vanden Broucke.

Oververmoeid

Burgemeester Roland Crabbe is al inactief sinds eind augustus. De officiële versie luidde toen dat de burgemeester oververmoeid was en dringend toe was aan rust. Er werd toen ook geopperd dat de burgemeester opnieuw aan de slag zou gaan eind oktober, maar dat is nu dus opnieuw uitgesteld. Deze verlenging en het stilzwijgen maakt in Nieuwpoort en omgeving de tongen los. Sommigen denken dat er wel eens iets anders aan de hand zou kunnen zijn met de burgervader, maar niets of iemand kan of wil dat bevestigen zodat het voorlopig enkel bij gissen blijft.

(PBM – foto IV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier