Nieuwe sportvloer voor Oltereeke in Dadizele

Redactie KW

De gemeente Moorslede investeert in de aanleg van een sportvloer in de polyvalente loods Oltereeke in Dadizele. De geraamde kostprijs bedraagt 55.000 euro, BTW inbegrepen.

De gemeenteraad van Moorslede keurde na een lange discussie het bestek goed. Nu ligt er een betonvloer, in de plaats komt er een polyurethaanvloer. De polyvalente loods wordt ook gebruikt voor de minivoetbalcompetitie Minimoda en de trainingen van damesvolleybalclub Dynamivo Dadizele. “We krijgen wat opmerkingen van de gebruikers over de te harde vloer die bovendien zeer glad is”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “De nieuwe sportvloer is vergelijkbaar met wat er ligt in de sporthal Grimmertinge in Moorslede. Veel verenigingen zullen daarmee tevreden zijn.”

In het bestek staat niet vermeld dat er een afdeksysteem moet voorzien worden om de sportvloer te beschermen. De oppositiepartij Groep a vindt dat fout. “We zijn niet tegen de sport, maar hebben onze bedenkingen bij dat afdeksysteem”, aldus Rita Leenknecht (Groep a). “We vragen ons af wie dat afdeksysteem zal leggen. De verenigingen zelf ? De polyvalente loods wordt veel gebruikt voor activiteiten die niet sportgebonden zijn. Tien jaar geleden kwamen we met idee op de proppen om in Dadizele een sportschuur te bouwen. De toenmalige oppositie (nu de meerderheid, red) schreeuwde toen moord en brand dat dit niet kon in de ambachtelijke zone en we hielden het bij een polyvalente loods. Ik vind het heel jammer dat de meerderheid nu een bocht van 180 graden maakt.”

De burgemeester benadrukte dat het polyvalent karakter van de loods wordt behouden. (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 26 februari 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier