Nieuwe sp.a-voorzitter Blankenberge vecht coalitiewissel aan

Redactie KW

Zaterdagavond is tijdens een algemene ledenvergadering van sp.a Blankenberge Patrick De Meulenaere met 93,6 procent van de stemmen opnieuw uitgeroepen tot voorzitter.

Als voorzitter wacht hem de zware taak om sp.a in de coalitie te houden, nadat Open Vld N-VA aan boord heeft genomen van een nieuwe coalitie. De verkiezingen vonden zaterdag plaats. Twee jaar geleden volgde De Meulenaere Johan Van Eeghem op. Van Eeghem werd toen eerste schepen na lang wroeten om sp.a in de coalitie te krijgen. Maar diezelfde Van Eeghem nam recent ontslag als schepen, als gemeenteraadslid en als dragend lid van sp.a Blankenberge. Jurgen Content zou zijn functies overnemen, maar Open Vld stak daar een stokje voor door met N-VA een nieuwe coalitiepartner op sleeptouw te nemen.

Zowel Content als sp.a Blankenberge willen dat voorkomen. De woorden van de herverkozen voorzitter klinken strijdvaardig. “Wij voelen ons gepakt door Open Vld, dat er onverwacht de stekker heeft uitgetrokken en alle bestuursakkoorden wil opblazen. Wij zullen dit niet zomaar laten gebeuren en zullen alle mogelijke middelen uitputten om dit tegen te gaan.”

Schepen zonder bevoegdheden

Op 10 december spreekt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen zich uit over de ontvankelijkheid van de voordrachtsakte van Daphne Dumery, die Jurgen Content zou vervangen als eerste schepen. Zolang dat niet is gebeurd, blijft Content schepen, weliswaar zonder bevoegdheden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier