Nieuwe politieke partij VISIE 2020 in Anzegem

Redactie KW

In Anzegem trekt in oktober een nieuwe politieke partij naar de gemeenteraadsverkiezingen: Visie 2020. Achter goed beleid ligt een visie; dat is de slogan van de nieuwe partij. Visie 2020 is gegroeid uit het protest tegen de plannen voor een ringweg rond de gemeente. Die moet het zware verkeer uit de dorpskern houden, maar zou dwars door het heuvelachtige landschap gaan.

Al enkele jaren verdeelt de mogelijke aanleg van een ring rond de gemeente de inwoners in twee kampen. Dat resulteerde eerst in het actiecomité ‘Omring Anzegem niet’ en nu dus ook in de nieuwe politieke partij Visie 2020.

Verkeersveiligheid wordt één van de belangrijkste strijdpunten. Initiatiefnemer Leendert Van Hulle is al actief in de groep ‘Statiestraat is geen snelweg’. De plaats waar zijn eigen broer bij een verkeersongeval het leven liet.

Blauw

De twee initiatiefnemers gingen met hun programma ook aankloppen bij de twee meerderheidspartijen, maar zonder succes. Daarom starten ze hun eigen partij op. Het logo is niet per toeval blauw, de twee noemen zich liberaal, maar worden geen plaatselijke afdeling van Open VLD. Ze willen met een volledige lijst naar de kiezer trekken. maar wie de lijst zal trekken, is nog niet bekend. De partij wil vooral jonge kandidaten op verkiesbare plaatsen. Want nu ligt de gemiddelde leeftijd in het schepencollege van Anzegem nog boven de 60.

Nieuwe politieke partij VISIE 2020 in Anzegem

Bekijk hier de reportage

(BS/TN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier