Nieuwe pastoor van Ingelmunster krijgt andere pastorie

Redactie KW

Ingelmunster wacht op de benoeming van een nieuwe pastoor. De huidige leegstaande pastorie zal niet meet worden gerenoveerd, omdat er teveel kosten aan zijn. De nieuwe pastorie komt in pand naast apotheek Seurinck. Dat besliste de gemeenteraad.

Jan Defreyne (CD&V) informeerde waar de eventuele toekomstige pastoor een onderkomen zou vinden. In de huidige pastorie in de Weststraat of in een ander pand ? Schepen Rob Kindt (De Brug) zei dat er teveel kosten zijn aan de huidige pastorie in de Weststraat en dat de gemeente – in overleg met de kerkelijke gesprekspartners – op zoek ging naar een alternatief. Dat vonden ze in een pand in de Schoolstraat 15, naast Apotheek Seurinck. Het akkoord voor de aankoop van deze woning – die beschikbaar, instapklaar en energetisch in orde is – dateert pas van vrijdag jl.”

Het CD&V-raadslid informeerde ook naar de toekomst van de pastorie op de OLV-parochie. Bevoegd schepen Kindt zei dat hij daarop geen antwoord kon geven. Dit gebouw wordt wel mee opgenomen in de uitwerking van het RUP Stationsomgeving. “Alle opties voor de pastorie moeten hier open blijven, gezien haar cruciale ligging bij het te herontwikkelen kruispunt”, besloot schepen Kindt.

(PADI)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier