Nieuwe coalitie Kortrijk laat niet kappen in het Kennedybos

Redactie KW

De Stadscoalitie – de nieuwe bestuursploeg van Kortrijk – wil niet dat er gekapt wordt in het Kennedybos. Dat hebben de drie partijen Open VLD, N-VA en SP.A beslist. Zij willen niet dat er geraakt wordt aan de bestaande bos- en natuurstructuur ten zuiden van de E17. Met alle betrokkenen willen ze zoeken naar een andere oplossing voor het parkeren in de omgeving van het AZ Groeninge.

Eerder dit jaar lanceerde de intercommunale Leiedal een voorstel over de ontwikkelingen op Hoog-Kortrijk. Een opvallend onderdeel daarin was om in het Kennedybos een parkeerterrein aan te leggen voor onder meer AZ Groeninge. In het plan van Leiedal werd voorgesteld om 1,5 hectare van het bos te kappen voor een parking. Tegen dat plan kwam er veel protest en op zaterdag 6 oktober was er een druk bijgewoonde actie om het kappen te voorkomen.

De Stadscoalitie is van oordeel dat het bos intact moet blijven. In de ‘Tien engagementen voor de mensen van Kortrijk’ is het tweede engagement: een stad die verjongt en vergroent met de ambitie om van Kortrijk een Klimaatstad te maken. Om dit engagement na te komen wordt de beslissing genomen om niet te raken aan het Kennedybos.

(A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Nieuwe coalitie Kortrijk laat niet kappen in het Kennedybos

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier