Nieuwe coalitie in Harelbeke verdedigt samenwerking

Redactie KW

CD&V dreef ons onbewust in elkaars armen. Het is één van de meest opmerkelijke citaten uit een persbericht waarin de nieuwe bestuursploeg van Harelbeke de veelbesproken coalitie van SP.a-groen, N-VA en Open VLD toelicht. CD&V, nog steeds de grootste partij in Harelbeke, is naar de oppositie verwezen.

Huidig coalitiepartner SP.a bestuurde de stad de afgelopen 18 jaar samen met CD&V. Het verwijt de christendemocraten vooral de macht in grote mate naar zich toe te trekken, zonder daarbij veel rekening te houden met de coalitiepartner. Nog volgens SP.a maakt de interne verdeeldheid bij CD&V goed bestuur in de toekomst ook zeer moeilijk.

Volgens SP.a-groen, N-VA en Open VLD zijn de gelijkenissen in de programmapunten van de vier partijen ook opvallend groot. Dat hun samenwerkingsakkoord een anti-coalitie is, ontkennen de vier. Samen halen ze 16 zetels van de 29 in de gemeenteraad en toekomstig burgemeester Alain Top is met meer dan 3000 voorkeurstemmen, de absolute stemmenkampioen in Harelbeke.

(TN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier