Nieuwe bestuursploeg in Kortrijk voorgesteld

Redactie KW

Vincent Van Quickenborne, de toekomstige burgemeester van Kortrijk, heeft zijn nieuwe bestuursploeg voorgesteld voor de komende zes jaar. De coalitie van Open VLD, N-VA en SP.a wil behouden wat goed is in de stad en verbeteren wat de voorbije legislatuur is misgelopen.

Met negen zijn ze; de nieuwe burgemeester en zijn schepenen die de komende zes jaar Kortrijk zullen besturen. En dat is één minder dan wettelijk toegelaten. Een duidelijk signaal, klinkt het. De nieuwe bestuursploeg wil nauwlettend toezien op de inzet van middelen en dus ook mensen. Ze wil ook voortzetten wat de voorbije zes jaar goed liep, maar bijsturen waar nodig. De toekomst van de geplande ultramoderne tram naar Hoog Kortrijk wordt dus onzeker en ook het veelbesproken project om met klassieke muziek hangjongeren uit het Begijnhofpark te houden lijkt eenmalig.

Ook cultureel zal er in Kortrijk wel wat veranderen. De nieuwe schepen – opvallend van N-VA – wil minder de klemtoon leggen op innovatie, maar op cultuur voor een breed publiek. Ook in de nieuwe cultuurfabriek Buda.

Nieuwe bestuursploeg in Kortrijk voorgesteld

Bekijk hier de reportage

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier