Nieuwe beheersstructuur voor luchthaven Wevelgem moet nog voor de zomer een feit zijn

Redactie KW

Dat antwoordde gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V) vandaag aan provincieraadslid Martine Vanryckeghem (Open VLD) tijdens de mondelinge vraagstelling op de provincieraad.

Raadslid Vanryckeghem argumenteerde dat het belang van de regionale luchthaven niet ter discussie staat en dat er heel wat potentieel aanwezig is om het aantal zakenvluchten van op deze luchthaven gevoelig op te drijven. Ze vroeg dan ook om dringend initiatief terzake, maar daarvoor moet eerst de nieuwe beheersstructuur een feit zijn.

Deze nieuwe structuur, waartoe in juli van vorig jaar principieel is beslist, zal bestaan uit een NV met het Vlaamse Gewest, de provincie West-Vlaanderen en de intercommunale Leiedal als partners.

“U stelt uw vraag een maand te vroeg”, antwoordde Jean de Bethune. “Want precies komende maandag is er met vertegenwoordigers van deze betrokken partners een belangrijke bijeenkomst voorzien die moet leiden tot de tekst van de oprichtingsstatuten en het uitwerken van de concrete aandeelhoudersstructuur. Daarna moeten deze zaken worden besproken en goedgekeurd binnen Leiedal, op Vlaams niveau en uiteraard ook in deze provincieraad. Wat normaliter in de raadszitting van februari zal gebeuren. We willen er echt wel aan voortdoen, de nieuwe beheersstructuur moet nog voor de zomer geïnstalleerd zijn en aan het werk kunnen”. (JRE)

Meer provincieraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 31 januari 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier