Nieuw schepencollege in Poperinge volledig: Ben Desmyter is nieuwkomer

Redactie KW

Eerder werd al bekend gemaakt dat CD&V na het schouwspel vanuit Open VLD koos om de samenwerking met Samen te behouden voor de komende bestuursperiode. Met Samen werd overeengekomen dat zij één schepen leveren (in de persoon van Jurgen Vanlerberghe voort sport, toerisme, huisvesting en jumelages en feestelijkheden) evenals de voorzitter van het OCMW voor vier jaar (in de persoon van Mark Paelinck).

Zoals bekend blijft Christof Dejaegher (CD&V) burgemeester. Hij blijft bevoegd voor de klassieke bevoegdheden van de burgemeester (algemeen beleid en intergemeentelijk samenwerken, veiligheid, volksgezondheid en rechtszaken) en behoudt zijn bevoegdheden lokale economie en industrie, ruimtelijke ordening en mobiliteit. Stads – en dorpskernvernieuwingen en nutsvoorzieningen komen erbij.

Kris Notebaert (CD&V)wordt opnieuw schepen en blijft bevoegd voor land – en tuinbouw, openbare werken en leefmilieu. Hij blijft ook eerste schepen.

Loes Vandromme (CD&V) wordt schepen van cultuur, kunstonderwijs, sociale zaken (kinderopvang, gezin, tewerkstelling en basiseducatie) en personeel.

Marleen Baelde (CD&V) blijft op post als schepen van burgerlijke stand en bevolking, seniorenbeleid, plechtigheden, erediensten en gelijke kansen. Zij zal haar mandaat vier jaar uitoefenen en wordt dan opgevolgd door Pieter Marchand (CD&V). De bevoegdheden zullen op dat moment opnieuw bekeken worden, zodat één en ander dan nog kan verschuiven.

Ben Desmyter (CD&V) komt nieuw binnen in het schepencollege en wordt bevoegd voor financiën, jeugd, inspraak en ICT. Wanneer Mark Paelinck (Samen) stopt als OCMW-voorzitter zal Isabel Lebbe hem voor CD&V opvolgen.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier