Nieuw Olympiabad kan in de nabije toekomst puur Brugs worden

© Foto WK
Redactie KW

Het nieuwe zwembad, dat morgen officieel opengaat, is op vandaag een gezamenlijk initiatief van de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge. Maar vanaf 2017 moet de provincie zich terugtrekken, zo wil de Vlaamse overheid dat.

“Wij hebben inderdaad vernomen dat wij in 2017 het zwembad uit handen moeten geven, omdat sport niet meer tot onze bevoegdheid zal behoren”, legt gedeputeerde Carl Vereecke (Open VLD) uit. “Tegelijk moeten we ook het bijhorende budget afgeven. In principe zullen wij dat overdragen aan Vlaanderen, al ligt het daar in de bedoeling van met de stad Brugge in onderhandeling te gaan om dat naar hen toe te schuiven.”

Deze uitspraak kwam er in antwoord op een mondelinge vraag van Gerda Schotte (Groen), die naar aanleiding van de opening van het zwembad graag nog een stand van zaken kreeg over de herplaatsing van het afgedankte provinciepersoneel. Het nieuwe bad wordt immers gerund door de privé-partner S&R Group, die het bestaande personeel niet automatisch wou overnemen. Ze vroeg zich ook af of alle clubs en scholen die naar het vroegere bad kwamen nu ook een plaatsje gekregen hebben in het nieuwe bad, en vroeg te waken over het democratische karakter van de toegangsprijzen. “En ik mag hopen dat er toch korting is voor studenten ?”

Kortingen en privileges

Carl Vereecke dacht van wel, al was hij het niet zeker. Hij beloofde het nog eens te zullen nakijken. “Maar de prijzen zijn zeker democratisch, ik kreeg daar nog geen enkele opmerking over. De Stad Brugge zal hier beslist heel scherp blijven over waken, zo vernam ik. We zoeken in overleg met S&R een zo goed mogelijke oplossing voor alle kortingen en privileges die er vroeger bestonden. S&R levert hier een heel ernstige inspanning voor. Alle groepen, scholen en clubs hebben inderdaad opnieuw hun plaatsje gekregen in de bezettingstabel.”

Personeel

Wat de personeelskwestie betreft, wist Carl Vereecke te vertellen dat voor alle acht de vaste personeelsleden van het oude bad er een oplossing is : 2 gaan naar het provinciebestuur, 1 naar Westtoer, 3 naar de S&R Group en 2 gaan er met pensioen. Van de zes contractuelen is er nog maar één die opnieuw aan het werk is, in een ander zwembad. Voor de andere vijf is de intensieve begeleiding bij het vinden van een nieuwe job nog altijd bezig.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier