Nieuw Kuurne maakt ervaren top vijf bekend

De 23-koppige lijst van Nieuw Kuurne met vooraan lijsttrekker Carl Vereecke en lijstduwer Geert Veldeman. © Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Nieuw Kuurne, de lijst die Open VLD en de nieuwe burgerbeweging in Kuurne samenbrengt, heeft zondagavond laat de 23-koppige lijst officieel voorgesteld. Daarop staan twaalf nieuwe namen waaronder Jean-Claude Lagappe, voorzitter van het gemeentelijk feestcomité. Lijsttrekker Carl Vereecke krijgt bovenaan het gezelschap van heel wat ervaring.

De 23 geëngageerde Kuurnenaren bliezen zondagavond verzamelen op het vernieuwde speelpleintje aan het jeugdcentrum voor een foto- en videoshoot, inclusief dronebeelden. Nieuw Kuurne maakte van die gelegenheid gebruik om de volledige lijst voor het eerst echt voor te stellen aan de kiezer.

Dit is een lijst met 23 gedreven mensen, 23 medeburgers die zich willen inzetten voor de belangen van hun buren“, stelde lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Carl Vereecke. “Elf mensen kennen jullie al en zetelen ofwel in de gemeenteraad ofwel in de OCMW-raad. Daar voegen we vandaag twaalf nieuwe namen aan toe, een aantrekkelijke mix van jong en oud, man en vrouw. Een evenwicht dat we ook in de volgorde, die eerstdaags helemaal afgewerkt wordt, willen behouden. De top tien bestaat sowieso uit vijf mannen en vijf vrouwen.”

Carl Vereecke.
Carl Vereecke.© Olaf Verhaeghe

Nieuw zijn Jean-Claude Lagappe, Lawrence Bouckaert, Sabine Dejonghe, Severino Werbrouck, Loritano Wylin, Maurina Demeulenaere, Brigitte Lahousse, Claude Nuyttens, Barbara Vens, Isabelle Vereecke, Tom Leece en Kelly Vermote. Verder vinden we ook gemeenteraadsleden Fanny Decock, Johan Deylgat, Germain Vandesompele, André Vandenheede, An Dendauw-Van Ooteghem, Rik Bouckaert en OCMW-raadsleden Geert Veldeman (lijstduwer), Nele Remmerie en Kaat Nuyttens terug. Stijn Vanderbeke, vandaag nog lid van de gemeenteraad namens de fractie (H)Eerlijk Kuurne, neemt op eigen initiatief niet opnieuw deel aan de verkiezingen.

Ann Dendauw-Vanooteghem staat enigszins verrassend op de tweede plaats.
Ann Dendauw-Vanooteghem staat enigszins verrassend op de tweede plaats.© Olaf Verhaeghe

Zeven plaatsen maakte Nieuw Kuurne wel al bekend: de eerste vijf en de laatste twee. Carl Vereecke trekt zoals geweten de lijst. Op twee kiest de uitdager van zittend burgemeester Francis Benoit voor een vrouw: Ann Dendauw-Vanooteghem. Verder wordt de top vijf achtereensvolgens ingevuld door Johan Deylgat, André Vandenheede en Fanny Decock. Onderaan komen Geert Veldeman (plaats 23) en ‘rots in de branding’ Germain Vandesompele (plaats 22).

De komende weken trekt Nieuw Kuurne met haar zogenaamde ‘burgercaravan’ door de Kuurnse wijken om de laatste punten en komma’s van het programma goed te zetten.