Nieuw Kuurne en Open VLD trekken samen naar kiezer

Geert Veldeman en Carl Vereecke. © AXV
Axel Vandenheede

In Kuurne gaan de burgerbeweging Nieuw Kuurne en Open VLD in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Geert Veldeman wordt lijsttrekker.

Sinds 1995 gaat Open VLD Kuurne steevast in zee met onafhankelijken. In februari van dit jaar werd Nieuw Kuurne boven de doopvont gehouden, een beweging van burgers onder impuls van de onafhankelijke gemeenteraadsleden en OCMW-raadsleden.

Voor 2018 zag het ernaar uit dat Nieuw Kuurne alleen naar de kiezer zou trekken, maar nu vormt het dus toch een kartel met Open VLD. De naam: Nieuw Kuurne/VLD. “De ‘Open’ is weggevallen omdat de naam maar 18 karakters mag hebben. Het is dus een praktische ingreep waarachter je verder niets moet zoeken”, aldus Carl Vereecke (Open VLD).

Zus Isabelle

Hij wordt trouwens lijstduwer. “Een bewuste keuze. In de politiek mag je niet op twee paarden wedden. Ik zou niet én vooraan op zowel de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen als de lijst voor de provincieraadsverkiezingen willen staan. Dat laatste lijkt het geval te zullen zijn en daarom kies ik ervoor om de lijst te duwen. Bovendien zal mijn zus Isabelle ook op de lijst komen te staan en ik wil haar geen strobreed in de weg leggen.”

De komende maanden stelt de kartellijst zijn lijst voor de verkiezingen samen en zal ze ook het partijprogramma bepalen. “We willen een proces van inhoudelijke vernieuwing opzetten”, aldus lijsttrekker Geert Veldeman. “Ons doel? Een duurzaam, sociaal-economisch en innovatief Kuurne creëren.”