Nieuw gebouw op de Steenakker in Wervik

Het gebouw gaat tegen de vlakte en wordt vervangen door een nieuw. © Google
Redactie KW

De nv Villa van projectontwikkelaar Wilfried Pollet uit Kortemark heeft bij de stad een aanvraag ingediend voor de sloop van het appartementsgebouw van de familie Boscart op de Steenakker. Tegelijk is er een aanvraag voor een nieuwbouw ingediend.

Tijdens het openbaar onderzoek werd geen enkel bezwaar ingediend en het schepencollege leverde een vergunning af. Het gebouw dateert uit 1969. Op de benedenverdieping was er lang geleden café ‘t Steenakker gevestigd, inmiddels al vele jaren gesloten. Op de eerste, tweede en derde verdieping zijn er telkens twee flats, waarvan de meeste leeg staan.

Het nieuwe gebouw wordt zoals nu met drie woonlagen. Op het gelijkvloers is een handelsfunctie voorzien. Er worden vanaf de eerste verdieping zes appartementen met twee slaapkamers voorzien. Er komt een lift. “Er wordt voldoende aandacht besteed aan een kwalitatieve inrichting en architecturale kwaliteit”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Bert Verhaeghe (Open Vld). “Dit nieuwe gebouw zal dan ook een meerwaarde zijn voor het centrum van Wervik en betekent binnenkort het einde van het lelijke en verouderde gebouw op de Steenakker.” De Steenakker zal in de toekomst trouwens volledig worden heraangelegd. De grootste centrumparking moet omgetoverd worden tot een groene en aantrekkelijke plaats.

(ED – foto Google)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier