Niet langer stembureaus in de Bredense scholen

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Bredene stapt bij de komende verkiezingen af van een jarenlange traditie om de stembureaus in de plaatselijke scholen te organiseren.

De drie scholen, waarvan de klaslokalen de voorbije jaren werden ingericht als stembureaus, worden niet langer gebruikt. In de plaats daarvan komen gemeentelijke gebouwen.

Al sinds mensenheugenis werden de verkiezingen georganiseerd in de Bredense scholen. Aanvankelijk werd eerst enkel de Europaschool hiervoor gebruikt, maar de groei van de Bredense wijk zorgde ervoor dat ook in Bredene-Duinen een stemlocatie gevestigd moest worden. Nog niet zo lang geleden decentraliseerde het gemeentebestuur nog meer de stemlocaties door ook in de wijken Groenendijk en Dorp een aantal stembureaus te vestigen. En bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd voor het eerst ook een stembureau in het woonzorgcentrum Wackerbout ingericht.

Maar het organiseren van de stemlocaties in de scholen kende hoe langer hoe meer praktische en logistieke moeilijkheden. De voorbije maanden werden alternatieve locaties bestudeerd. Hierbij werd rekening gehouden met de geografische spreiding, de bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden en de kwaliteit van de lokalen. Voortaan zullen de verkiezingen in acht locaties gebeuren.

De stembureaus worden ingericht op volgende plaatsen:

Inwoners uit de Saswijk kunnen gaan stemmen in het Dienstencentrum Sas (twee stembureaus).

Inwoners uit de wijk Nukker stemmen voortaan in het Sportcentrum (vier stembureaus).

De inwoners uit het Dorp gaan hun stem uitbrengen in Creatuur, Dorpsstraat (één stembureau).

De inwoners uit Bredene-Duinen krijgen twee locaties : twee stembureaus in het Gemeentehuis en drie in het woonzorgcentrum Wackerbout/Sociaal Huis.

De wijk Groenendijk gaat stemmen in de service-flats (één bureau) en het Ryckewaertshof/Anto Diez (twee bureaus).

De inwoners uit de Maria-Duynewijk gaan voortaan naar het Staf Versluyscentrum (drie stembureaus) om hun stem uit brengen.

Ook de telling zal in Bredene gebeuren. Met het kantonhoofdbureau werden hierover afspraken gemaakt en alle stemmen afkomstig uit de 18 Bredense stembureaus worden in 18 telbureaus in het Staf Versluyscentrum georganiseerd.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier