Niet herverkozen schepen Robert Bailleul uit Diksmuide: “Ik verlaat met opgeheven hoofd OCMW”

Redactie KW

“Ik ben trots op de geleverde prestaties, ik heb hard mijn best gedaan, veel vrije tijd opgeofferd en zal met opgeheven hoofd het OCMW verlaten.” Dat zegt OCMW-voorzitter en schepen van Diksmuide Robert Bailleul, een week nadat hij niet werd herverkozen.

“De kiezer heeft blijkbaar geoordeeld dat mijn inspanningen tijdens de voorbije zes jaar onvoldoende waren om me verder het vertrouwen te geven”, zegt Robert Bailleul. “Ik heb niet meegedaan aan de huisbezoeken, waarmee ik geen waardeoordeel uitspreek over de mensen, die dat wel gedaan hebben”, zegt hij. “Maar de tijd ontbrak mij daarvoor.”

Volgens Robert Bailleul hebben kiezers, niet behorend tot het klassieke publiek van CD&V, andere oorden opgezocht. “Nu bood zich een alternatief aan. Binnen de eigen partij stond ik alleen en kon ik niet terugvallen op een steunende groep of vleugel. Verder heb ik ook enkele onpopulaire maatregelen ‘moeten’ nemen, zoals de verkoop van landbouwgronden.”

Robert Bailleul: “Ik ben trots op de geleverde prestaties, ik heb hard mijn best gedaan, veel vrije tijd opgeofferd en zal met opgeheven hoofd het OCMW verlaten.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 26 oktober 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier