Niet Brecht Vermeulen maar Bart Delaere trekt de lijst voor N-VA in Roeselare

Bart Delaere trekt de lijst, Lieve Lombaert komt op de tweede plaats. © Bart Delaere trekt de lijst, Lieve Lombaert komt op de tweede plaats.
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Bart Delaere (40) zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst trekken voor N-VA in Roeselare. Hij wordt op de tweede plaats bijgestaan door Lieve Lombaert. Huidig fractieleider Brecht Vermeulen zal de lijst duwen.

De grootste partij blijven, dat is de ambitie van N-VA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare. Dat doen ze verrassend niet met sterke man Brecht Vermeulen als lijsttrekker, maar met de 40-jarige Bart Delaere, die sinds een paar jaar al de voorzitter is van de Roeselaarse afdeling. Bij de vorige verkiezingen in 2012 was hij nog geen kandidaat.

Voor Brecht was het alvast een logische keuze. “Politiek draait niet om individuen, maar om het team. Zeker bij N-VA Roeselare. Ik draag Roeselare in mijn hart, maar vervul ook mijn taak als parlementslid en als voorzitter van de commissie binnenlandse zaken met passie. Ik vond dat ik een keuze moest maken. Er staat een sterk team klaar om de verandering een stem en een gezicht te geven. Mijn keuze om de lijst te duwen, was dus niet moeilijk.”

“De uitdagingen zijn groot in Roeselare”, aldus Bart Delaere. “We zien in Vlaanderen en tal van steden en gemeenten waar de N-VA mee aan het roer staat dat de verandering echt wel werkt. In Roeselare is decennialang dezelfde partij aan de macht. Onze stad heeft nood aan een nieuw beleid, nieuwe ideeën, aan nieuwe mensen.”

“N-VA gaat voor een veilig, Vlaams en verantwoord beleid en legt meteen al enkele concrete voorstellen op tafel. “De belastingen zijn in Roeselare bij de hoogste van de provincie Toch blijft ook de schuld stijgen. We willen de belastingen gradueel laten dalen en de schuld afbouwen door vooral te besparen op de eigen werking.”

Daarnaast legt de partij ook het voorstel voor slimme camera’s aan de invalswegen op tafel en wil ze de verkeersdrukte in het stadscentrum verminderen door een extra parking in de stadsrand.

Lieve Lombaert, nu al gemeenteraadslid, zal op de tweede plaats staan.