Niels Lybeer, zoon van CD&V-coryfee, kiest voor Team Burgemeester

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Niels, zoon van voormalig schepen en waarnemend burgemeester Lieven Lybeer (CD&V), kondigde dit dinsdagvoormiddag zelf aan in het decor van het Gebroeders Van Raemdonckpark. “Het is vertrouwde grond omdat ik hier ben opgegroeid”, zegt Niels.

Niels Lybeer (32) is kandidaat voor de open lijst Team Burgemeester van Vincent Van Quickenborne (Open VLD). “Dat is een bewuste en doordachte keuze omdat ik de stad de laatste tien jaar echt positief heb zien evolueren. Bovendien zit de politieke microbe van kinds af aan in mij”, vertelt hij.

“Tot op vandaag kon ik mij niet vinden in een of andere partij. Je kan me moeilijk in een hokje steken, ik ben een beetje van alles. Met het project Team Burgemeester heb ik echt een stadsproject gevonden waar ik me kan achter scharen. Het is een verzameling van sterke mensen.”

“We moeten de dynamiek van de stad kunnen doortrekken naar de deelgemeenten”

Wat zijn vader daarvan vindt? “Ik denk wel dat mijn vader trots is op mij, zoals ik trots ben op hem. Als ik maar een fractie presteer als wat mijn vader presteerde, ben ik een gelukkig man.” Lieven Lybeer keerde de CD&V recent de rug toe uit ongenoegen met de samenstelling van de provincieraadslijst, waar hij geen prominente plaats kreeg.

Niels Lybeer, zoon van CD&V-coryfee, kiest voor Team Burgemeester

Drie domeinen

Niels wil zich engageren op drie domeinen die hem nauw aan het hart liggen. “Vrijwilligers, evenementen en jeugd. Vrijwilligers moet je koesteren en beter ondersteunen. Kortrijk heeft zich de laatste jaren enorm ingezet op het gebied van evenementen, met veel ambiance en veel volk in de stad. Die dynamiek moeten we kunnen doortrekken naar de deelgemeenten”, duidt Niels.

Team Burgemeester Kortrijkhttps://www.facebook.com/TeamBurgemeesterKortrijk/https://www.facebook.comFacebook1281

Voorstelling Niels Lybeer, kandidaat Team Burgemeester Kortrijk.

Geplaatst door Team Burgemeester Kortrijk op dinsdag 8 mei 2018

video1.0https://www.facebook.com/TeamBurgemeesterKortrijk/videos/686919315032116/500

“Jeugdhuizen zijn heel belangrijk, het is een plaats waar de jeugd zichzelf kan zijn. Een tiental jeugdhuizen is een beetje te weinig voor onze stad, er moeten er meer komen. Nu heb ik een politiek project gevonden waar ik mij in kan vinden om deze punten te verwezenlijken”, besluit hij.