Nemen de Superheroes deel aan de gemeenteraadsverkiezingen?

Luigi Bossut © MV
Redactie KW

De Superheroes uit Geluwe nemen hoogstwaarschijnlijk deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar. “Het staat momenteel voor 50 procent vast”, zegt Luigi Bossut. “We zijn momenteel alles aan het overlopen en eens goed te bekijken. Het is allemaal niet evident. Een derde van de kandidaten moeten vrouwen zijn.”

Het is voor de Superheroes allemaal een tiental jaar geleden tussen pot en pint ontstaan. Het gaat om een groepje vrienden, die samen op café het idee kregen om iedere maand iets samen te doen, tot de vzw die het nu is Het ledenaantal nam ieder jaar toe en de activiteiten werden ook grootser. Volgende week vrijdag organiseren ze trouwens voor de tiende keer de Nacht van de Superheroes.

Hun politieke plannen zijn alvast een verrassing van formaat. “We willen verandering in het beleid“, aldus Luigi. “De ambitie kwam er vanuit het bestuur van onze vzw. We hebben al een vijftiental mensen aangesproken over ons verhaal en de meesten zijn enthousiast.”

100 procent tegenaan gaan

Indien er een lijst wordt ingediend, dan krijgt die de Superheroes als naam. “Een logische keuze”, aldus Luigi. “Het zou wel schitterend zijn dat we aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen. Als we het doen, dan gaan we er alvast 100 procent voor. Wie zich op onze lijst engageert, moet er ook 100 procent voor gaan.”

Luigi Bossut (46) is al vele jaren verkoper bij Meubelen Crack in Ieper. Hij groeide op in Kruiseke en woont in Geluwe samen met Charlotte Dubois. Luigi is bestuurslid bij KSK Geluwe en lid van het comité ‘Geluwe ontdekt, ontdekt Geluwe’.

(EDB)