Nathalie Muylle behaalt zilver in ‘Meest ondernemingsgezinde politicus’

© STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Op donderdag 3 december verkoos het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) de meest ondernemingsgezinde politici van het land. In de categorie ‘parlementsleden’ ging het zilver naar CD&V-politica Nathalie Muylle uit Roeselare.

Het NSZ hield een enquête onder zijn 40.000 leden, met de vraag welk voorstel ze zo spoedig mogelijk gerealiseerd willen zien. De naam van het parlementslid en zijn of haar partij werden daarbij niet vermeld. De leden van het NSZ zetten het wetsvoorstel om het vrij aanvullend pensioen van de zelfstandigen (VAPZ) te verbeteren op plaats 2. Dat voorstel kwam van CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle, die daarmee knap zilver haalt.

Met het wetsvoorstel wil Nathalie Muylle het percentage van het netto-inkomen dat zelfstandigen kunnen sparen voor hun vrij aanvullend pensioen optrekken van 8,17% naar 10,17%.”Het vrij aanvullend pensioen is een appeltje voor de dorst voor onze zelfstandigen, met bovendien een interessant fiscaal voordeel. We willen daarom de mogelijkheden verder uitbreiden. Het percentage is namelijk al 12 jaar ongewijzigd. Met dit wetsvoorstel geven we de tweede pensioenpijler van zelfstandigen eindelijk een extra stimulans”, licht Nathalie ons toe.

Het goud in deze categorie ging naar N-VA-Kamerlid Zuhal Demir. Zij diende het voorstel in om bij indienstneming van nieuwe werknemers opnieuw de proefperiode in te voeren.

In de categorie ministers stond federaal minister voor zelfstandigen en kmo’s Willy Borsus (MR) op het hoogste schavotje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier