Nancy Six trekt in 2018 Vlaams Belang-lijst in Ieper

Redactie KW

Vlaams Belang Ieper trekt met huidig fractieleider Nancy Six als lijsttrekker naar de lokale verkiezingen in 2018.

“De kandidatuur van Nancy Six werd unaniem aanvaard door het Nationaal Partijbestuur in Brussel. Nancy Six beschouwt deze goedkeuring als een blijk van waardering voor haar ongemeten inzet en engagement voor de partij en dankt iedereen die haar heeft gesteund”, klinkt het in een persbericht.

Nancy Six zetelt sedert 2007 in de gemeenteraad en is reeds jaren het vertrouwde gezicht van Vlaams Belang in Ieper. “Ze neemt duidelijke en radicale standpunten in over islamisering en de multiculturele samenleving en zal haar daar op de toekomst op blijven focussen. Ook de thema’s armoede in eigen stad, veilige en propere straten en wijken zijn haar aandachtspunten. Nancy Six maakt niet alleen haar standpunten duidelijk tijdens de gemeenteraadszittingen, maar neemt regelmatig deel aan manifestaties allerhande zoals onlangs nog in Antwerpen tegen een moslimbeurs. In het najaar van 2016 sloot ze zich aan bij de Ieperse delegatie militairen die in Brussel betoogden tegen de hervormingsplannen van minister Vandeput.

Vlaams Belang hoopt om minstens de twee huidige gemeenteraadszetels te behouden. Samen met de nieuwe bestuursploeg van Vlaams Belang Ieper zal Nancy Six nu werk maken van de verdere lijstvorming en het verkiezingsprogramma. De zoektocht naar kandidaten om de VB-lijst te versterken, is dan ook gestart. “De vastberadenheid en het enthousiasme om van het Vlaams Belang ook in Ieper opnieuw een politieke kracht van formaat te maken, zijn alvast aanwezig”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier