Naam van nieuwe Stadense gemeentehuis wordt… AC/DC !

Redactie KW

Maar dan wel op zijn Nederlands uitgesproken, want het is de afkorting voor Administratief Centrum/Dienstencentrum. Maar iedereen denkt bij het horen van die lettercombinatie natúúrlijk aan de wereldberoemde hardrockband van de broers Young.

Oppositieraadslid Marc Van Ysacker (CD&V) uitte tijdens het vragenkwartier op de gemeenteraad zijn bedenkingen bij deze naamkeuze voor het nieuwe nog te bouwen gemeentehuis.

“In het gemeentelijk infoblad werd een oproep naar de inwoners gelanceerd om een naam te bedenken voor het nieuwe administratief centrum”, stelde Marc Van Ysacker. “Maar kennelijk voldeden de ingediende voorstellen niet en werd ook onder het gemeentepersoneel gepolst naar een passende naam. Uiteindelijk koos het schepencollege dan maar voor de naam AC/DC. Ik denk dat het college helemaal ‘Thunderstruck’ (hit van AC/DC,nvdr.) was toen het voor die naam koos.” “Misschien moet de nieuwe onthaalmedewerker wel voldoen aan het profiel ‘Whole lotta Rosie’ (eveneens een AC/DC-hit)“, grapte Van Ysacker nog. “Uw keuze getuigt in elk geval van een absoluut gebrek aan inspiratie en fantasie. Ik vrees ook dat u Staden met uw naamkeuze compleet belachelijk maakt.

“Het voorstel om het nieuwe administratieve centrum en dienstencentrum de naam AC/DC te geven komt wel degelijk van een inwoner”, weerlegde burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD), “We hebben dus wél rekening gehouden met de voorstellen van de inwoners.” (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 5 mei 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier