Na het half verlamde gezicht van Tommelein: spreekverbod voor Johan Verstreken

Op sociaal vlak houdt Verstreken het de komende weken wat rustiger. "Ik probeer drukke plaatsen te vermijden en neem rust. Toch was ik aanwezig op het filmfestival in Oostende en zal verschillende films zien. Dat kan gelukkig in stilte gebeuren." © BELGA
Redactie KW

Vlaams parlementslid Johan Verstreken (CD&V) mag twee weken niet praten na een operatie aan de stembanden. “Dat is knap lastig, maar ik behelp me met hulpmiddelen”, luidt het.

Johan Verstreken (51) onderging donderdag een heelkundige ingreep in het AZ Sint Jan in Brugge. Hij werd er geopereerd aan zijn stembanden. Minstens 10 dagen kreeg hij totaal spreekverbod en nadien mag hij nog minstens 2 weken slechts 10 minuten per dag spreken. De voormalige VRT-presentator tikt op zijn smartphone tekstberichten die hij laat zien aan wie hem vraagt waarom hij niets zegt.

“Het zwijgen is knap lastig voor mij, want ik ben een prater”, typt hij. “Ook zingen en fluisteren is uitgesloten. Gelukkig heb ik een expressief gezicht en kan ik veel via handgebaren of mimiek duidelijk maken. Op mijn smartphone staan ook een aantal tekstjes klaar die ik laat zien als mensen me vragen stellen”, aldus Johan Verstreken.

Zijn werk als parlementslid zet hij verder. “Mijn collega-parlementsleden zullen mijn vragen in de commissie voorlezen. Ze worden de komende weken mijn spreekbuis. En als ik in het parlement extra vragen wil stellen, zal ik die misschien wel moeten sms’en naar mijn collega’s.”

(efoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier