Na Ardooie stapt nu ook Moorslede uit Resoc

Redactie KW

De gemeente Moorslede stapt uit Resoc. Het Regionaal Sociaal-economisch Overlegcomité is een overlegplatform op streekniveau. Het kostte Moorslede per jaar 1.430 euro.

“We gaan niet meer betalen omdat we het nut er niet van inzien”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “Zo’n vergadering van Resoc is een denktank. Als we voor iets betalen, dan willen we ook return. We hebben in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de bevolking beloofd goed om te gaan met het belastinggeld. Trouwens, we zitten al in zeventig verschillende samenwerkingsverbanden.”

“De gemeente betaalde sinds 2005 en in al die jaren kwam er vanuit Resoc niks uit”, aldus schepen van Financiën Ward Gillis (PRO).

Ook Ardooie stapte er al uit

Resoc is samengesteld uit vertegenwoordigers van de werknemers- en werkgeversorganisaties, de gemeenten en de provincie. Het heeft als doel het opstellen van een strategische visie op de sociaaleconomische ontwikkeling van de streek. Deze visie wordt telkens voor zes jaar opgemaakt en is het zogenaamd Streekpact.

Eerder stapte ook Ardooie uit het Resoc. “Het niet bekrachtigen van het Streekpact 2020 voor de regio Midden West-Vlaanderen is een gemiste kans”, aldus fractieleider Sigrid Verhaeghe (Groep a). “Hierdoor kunnen we de hele legislatuur niet meespelen in regionaal verband als het gaat om belangrijke thema’s die verband houden met de sociaaleconomische ontwikkeling.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier