N-VA Zulte is klaar met het huiswerk

N-VA Zulte heeft de lijst van 23 kandidaten klaar. © N-VA Zulte
Redactie KW

N-VA heeft alvast één zekerheid. De namen van de 23 kandidaten, die de lijst bevolken voor de verkiezingen op zondag 14 oktober, zijn bekend.

Linda Detailleur is net als zes jaar geleden lijsttrekker. Zonder stemverheffing maar sociaal bewogen deed en doet zij haar job.

Dat zij vanuit de CD&V fractie een ‘voorzitter onwaardig’ werd genoemd, liet haar nog steviger op haar benen staan om zich te profileren als een ‘waardige voorzitter’ bij de N-VA.

Linda Detailleur profileerde zich als een gedreven voorzitter van het OCMW en was ambtshalve schepen. Zij is dus opnieuw lijsttrekker.

Een job van voorzitter van het OCMW is evenwel vanaf 1 januari niet meer mogelijk. Op 1 januari 2019 gaan de OCMW’s immers overal op in de gemeentebesturen. De OCMW-raden en 925 betaalde mandaten verdwijnen.

Rangorde volgt nog

Michael Devriendt was drie jaar schepen en zou daarna in principe voorzitter van de gemeenteraad worden. Door beroepsbezigheden verzaakte hij echter aan die functie maar bleef wel gemeenteraadslid. Ward Baeten werd voorzitter van de gemeenteraad.

N-VA Zulte wacht nog een tijdje om de rangorde van alle kandidaten te bepalen.

Naast lijsttrekker Linda Detailleur zullen anderzijds de volgende kandidaten de lijst bevolken: Ward Baeten, Michael Devriendt, Nicky Barra, Simon Bourdeaux, Miranda Calleeuw, Nicolas Cuypers, Mathieu Degraeve, Linsay Degroote, Luc Demeyer, Gerda Dereu, Wendy De Vogelaëre, Eddy Dubois, Iwona Lisowska ,Annie Nimmegeers, Thomas Rogge, Luc Roggeman, Alina Serban, Jan Vanden Berghe, Ingrid Vanderschueren, Elise Vansimaeys, Kurt Van Mieghem en Jeanette Van Hemelryck. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier