N-VA zetelt niet meer in Avelgemse gemeenteraad

Magda Vercaemst en Kris Van Seymortier. (Foto GBA)
Redactie KW

N-VA Avelgem verliest zijn beide zetels in de gemeenteraad: fractieleider Kris Van Seymortier werd uit de partij gezet, terwijl Magda Vercaemst zelf opstapt.

Er waren al een hele tijd spanningen binnen N-VA Avelgem. Dieptepunt was de schorsing van Wouter Avet (secretaris) en Kris Van Seymortier (fractieleider in de gemeenteraad) begin dit jaar. Kort daarna werd eerstgenoemde bovendien uit de partij gezet door de nationale tuchtcommissie. Die commissie heeft nu ook Kris Van Seymortier zijn lidmaatschap opgezegd.

Kris Van Seymortier, die in 2012 van SP.A naar N-VA overstapte en lijsttrekker werd voor de gemeenteraadsverkiezingen, snapt er niets meer van. “Ik dacht dat die schorsing binnenkort opgeheven zou worden, maar ik werd integendeel uit de partij gezet. Geen respect voor de hiërarchie is de reden… Belachelijk. Ik heb nooit de kans gekregen om mezelf te verdedigen.”

Vrijwillig opgestapt

Kris Van Seymortier kan nog in beroep, maar zal dit niet doen. “Ik zal vanaf deze maand als onafhankelijk raadslid zetelen.” Hij krijgt daarbij de steun van Magda Vercaemst, die vrijwillig uit N-VA stapt. Magda: “Ik ga niet akkoord met de manier waarop Kris Van Seymortier werd behandeld. De partij heeft zijn schorsing en alles wat daarmee te maken heeft verkeerd aangepakt. Daarom stap ik, net als mijn man Ronny Vander Donckt (penningmeester), uit de partij.” (GBA/AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier