N-VA wil Roeselaarse wielermuseum naar Freddy Maertens noemen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Jos Remaut

N-VA Roeselare vindt het onbegrijpelijk dat Freddy Maertens, hét grootste Roeselaarse wielericoon aller tijden, niet betrokken wordt bij de upgrade van het wielermuseum en de zoektocht naar een nieuwe naam ervoor. Meer nog : de partij wil zelfs dat het Roeselaarse wielermuseum voortaan zijn naam draagt.

“We begrijpen volkomen dat, als de stad Roeselare enorm veel geld steekt in dit museumproject, er ook gekozen moet worden voor een naam die klinkt en die alleen al daarom bezoekers van heinde en verre aantrekt”, zegt voorzitter Bart Delaere van N-VA Roeselare. “Wat ik vooral bijzonder jammer vind, is dat stad Roeselare enkele jaren geleden een wielericoon van formaat – trouwens inwoner van onze stad, met name Freddy Maertens – liet vertrekken naar het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Maar Freddy Maertens woont nog altijd in Roeselare en zijn palmares is indrukwekkend en buitengewoon. Een inwoner met een dergelijke bekendheid zullen we hoogstwaarschijnlijk nooit meer kennen in onze stad !”

“Het is dan ook onbegrijpelijk dat een van de grootste renners aller tijden, die in Roeselare woont, niet betrokken wordt bij dat nieuwe project van 3 miljoen euro. Als we het nieuwe ‘wielermuseum’ op de kaart willen zetten, lijkt het ons meer dan logisch dat Freddy Maertens betrokken wordt en dat zijn naam verbonden wordt aan het nieuwe project. Dat zou een enorme publiciteit betekenen voor de Stad Roeselare over het hele land en zelfs in het buitenland”, besluit N-VA Roeselare, die meteen ook meegeeft dat het niet meer dan logisch zou zijn dat het nieuwe zwembad op Schiervelde genaamd wordt naar Frederik Deburghgraeve.

En voor wie het toevallig niet zou weten : Freddy Maertens werd wereldkampioen in 1976 en in 1981, droeg de groene trui in de Ronde van Frankrijk in 1976, 1978 en 1981, boekte 15 ritzeges in de Ronde van Frankrijk, en werd winnaar van de Ronde van Spanje 1977. En dat is nog maar een deeltje van zijn palmares.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier