N-VA wil met stevige lijst werken aan de verandering in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

N-VA stelde haar lijst voor waarmee ze op 14 oktober in Roeselare naar de kiezer trekt. Een jong getinte maar evenwichtige lijst, waarop ook heel wat kandidaten staan met veel ervaring en degelijkheid. 26 van de 37 kandidaten zijn nieuw.

Ook de lijsttrekker is nieuw aan het politieke firmament : Brecht Vermeulen, voormalig directeur van Bouwmaatschappij De Mandel. Hij krijgt bovenaan de lijst het gezelschap van plaatselijk N-VA-voorzitter Mieke Van Hootegem op twee een Frederik Declercq, op vandaag nog het enige N-VA-gemeenteraadslid, op drie. Daniel Vanden Berghe, die begin dit jaar de overstap maakte vanuit Open VLD, staat lijstduwer en krijgt in de persoon van de 76-jarige Jef Hendryckx op 36 een populaire running mate onderaan de lijst. Benjamin van de lijst is de 18-jarige Justine Pillaert, kleindochter van oud-burgemeester Jean-Pierre Pillaert van Hooglede. Opmerkelijke verschijning op de lijst ook van de 24-jarige Matthias Vandamme, een paar maanden geleden nog betrokken bij de oprichting van de Open Stadslijst en nu dus overgestapt. (JRE)

De volledige lijstvoorstelling in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 31 augustus 2012.

N-VA wil met stevige lijst werken aan de verandering in Roeselare

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier