N-VA Veurne opent campagnehuis en stelt kandidaten voor oktober voor

Na de fietstocht Diksmuide/Veurne met Geert Bourgeois stellen N-VA Veurne de kandidatenlijst voor in het nieuwe campagnehuis © MVP
Redactie KW

Een fietstocht samen met minister-president Geert Bourgeois van de symbolische IJzertoren in Diksmuide naar Veurne zette de officiële voorstelling van het campagnehuis en de kandidatenlijst extra in de verf.

“Om van Veurne een dynamische stad en centrumgemeente maken, waar het goed leven, wonen en werken is, ligt ons accent op een aantal ambitieuze toekomstgerichte en duurzame programmapunten en voorstellen” stelt voorzitter André Cambier.

Thuis in een veilig en welvarend Veurne

“N-VA Veurne wil een echte veiligheidscultuur realiseren, die zowel de persoonlijke als de openbare veiligheid optimaal garandeert” zegt André Cambier. “We moeten optreden tegen overlast, slimme technologie inzetten en samenwerken met de lokale bevoegde instanties. We willen een propere stad, die het uithangbord is voor iedere burger en bezoeker, met een goed ingerichte infrastructuur en aangepaste mobiliteitsoplossingen.

Voor N-VA Veurne zijn de inspraak van de burger en dewisselwerking van het verenigingsleven en andere met het stadsbestuur een absolute noodzaak om van Veurne een stad te maken waar we thuis zijn. Het stimuleren van cultuur, behoud van erfgoed, sport en vrijetijdsvormen leiden tot gemeenschapsvorming en moeten bijdragen aan het bestendigen van het Vlaamse karakter. Bovendien willen we ons ook thuis voelen in dorpskernen en in een stadskern in een mooie groene omkadering. N-VA Veurne wil een bloeiend lokaal economisch weefsel. Private ondernemersinitiatieven en tewerkstelling verdienen aanmoediging, en de stad moet ook zorgen voor de nodige publieke investeringen en structurele verbeteringen, zonder hierbij de financiële draagkracht van de stad te overschrijden. Naast de inzet van vrijwilligerswerk moet een geïntegreerd sociaal beleid ( Stad/OCMW) het sluitstuk zijn om tegemoet te komen aan sociale en maatschappelijke behoeften.”

De sterke troeven van Veurne

“N-VA Veurne zal zich blijvend inzetten om de troeven van Veurne nog te versterken, met focus op 3 bijzondere aspecten. We moeten Veurne als historische en toeristische stad, met haar belangrijke streekeigen hinterland, blijven promoten naar een breed publiek toe. In tweede instantie moeten we aandacht besteden aan Veurne als centrumstad, met haar kenmerkende instellingen, en daarbij een aantrekkelijke stadstructuur en leefbare dorpen combineren. Het derde aspect: Veurne als administratief centrum en efficiënt gemeentebedrijf moet een kwalitatief hoogstaande dienstverlening garanderen.”

De kandidatenlijst telt bijna de helft nieuwe gezichten die voor het eerst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er stellen zich 11 mannen en 10 vrouwen kandidaat.

Oude bekenden zijn lijsttrekker Wouter Vanlouwe en lijstduwer Dirk Kesteloot. Bij de dames zijn de nieuwkomers: Isabelle Bertozzi, Katrien Figoureux, Amélie Lerat en Katja Tytgat. Huidige mandatarissen of dames die al eerder kandidaat waren zijn Eva Declerck, Katrien Rabaey, Marieke Stubbe, Lut Vanholme en Oda Vandepoele. Bij de heren zijn de nieuwkomers Filip Cochez, Bart Goudeseune, de jongste en amper 18-jaar oude Pieter Sinnaeve en Nick Calcoen. De oude getrouwen of huidige mandatarissen zijn Herbert Clarebout, Matthijs Dekeyser, Stijn Vandenkerchove, Jan Vetters en André Cambier.

(MVP)