N-VA, Open VLD en onafhankelijken bundelen krachten in Moorslede

Redactie KW

Het kartel Visie (onafhankelijken, Open Vld en N-VA) is in Moorslede de eerste partij die de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voorstelde. Er zijn elf nieuwe kandidaten. Opvallend is de aanwezigheid van Nessim Ben Driss, uitbater van het bekende restaurant en tea-room Marhaba, rechtover de basiliek. Visie wil de verkiezingen winnen en de meerderheid van Groep A breken. Visie telt momenteel vijf gemeenteraadsleden en twee OCMW-raadsleden.

Lijsttrekker wordt dentaaltechnicus Ward Vergote (Open Vld) uit Dadizele. De tweede plaats gaat naar verpleegkundige Mia Wyffels (N-VA) uit Moorslede. Landbouwer Geert Vanthuyne (Open Vld) uit Slypskapelle krijgt de derde plaats. Lijstduwer wordt raadslid en partijvoorzitter Pol Verhelle.

Twaalf kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en drie in Slypskapelle. Zeven kandidaten zijn onafhankelijk, acht zijn kandidaten voor Open Vld en zes voor N-VA. De oudste kandidate is de moeder van Toon Vanderhaeghe, uitbater van café-feestzaal Sint-Jozef in het kleine Slypskapelle. Nog een andere opvallende kandidate is Mieke Buckens, personeelsdirecteur bij Touroperator Jetair.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier