N-VA Oostende : “Coalitie van verliezers klampt zich vast aan de macht”

Redactie KW

Ook N-VA Oostende is niet te spreken over de coalitie die in Oostende is gevormd. “Door de duidelijke winnaars van deze verkiezingen op voorhand uit te sluiten, leggen sp.a, OpenVLD en CD&V een sterk democratisch signaal zonder verpinken naast zich neer”, zeggen N-VA voorzitter Björn Anseeuw en Kamerlid Manu Beuselinck.

“De Oostendse kiezer kiest voor verandering. De huidige coalitie is afgestraft, van 31 op 39 zetels naar amper 24 op 41 zetels, maar de verliezers doen jolig verder en negeren de Oostendse democratie. De verliezers klampen zich vast aan de macht en wijzen elk voorstel tot verandering af.”, luidt het in een mededeling. “Door ervoor te kiezen in zee te gaan met twee kleine partners, verzekert sp.a zich er van nog 6 jaar te kunnen doorgaan met het rode beleid in Oostende. Open VLD en CD&V zullen nog eens 6 jaar braaf aan het handje lopen” aldus Björn Anseeuw.

Volgens de N-VA verliest de OpenVLD van Bart Tommelein nu elke geloofwaardigheid. “Van zijn beloofde initiatief voor een formule zonder sp.a heb ik alvast niets gemerkt”, zegt Anseeuw. N-VA belooft de Oostendenaars een harde maar waar mogelijk constructieve oppositie.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

N-VA Oostende :

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier