N-VA Kortemark beschuldigt burgemeester van manipuleren rapport personeelsdoorlichting

15/10/14 om 22:00 - Bijgewerkt om 22:00

Bron: Kw

Het nieuwe personeelsplan, dat op stapel staat in Kortemark, zorgde voor een verhitte discussie tijdens de gemeenteraad van maandag. Oppositiepartij N-VA beschuldigt burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) van het manipuleren van het rapport van de personeelsdoorlichting.

CC Consult kreeg vorig jaar de opdracht om een grote personeelsdoorlichting uit te voeren met zicht op een nieuw personeelsbeleid. "Al onze 124 personeelsleden mochten hun positieve en negatieve punten geven", legt burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) uit. "Een stedenbouwkundig medewerker schreef toen dat hij de indruk had dat er politieke sturing was bij bepaalde dossiers, omdat het schepencollege niet altijd het advies volgde van de ambtenaren. Wij zijn niet verplicht om dat te volgen, dus van politieke sturing is helemaal geen sprake. Dat is inderdaad in het rapport van de personeelsdoorlichting aangepast."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!