N-VA Ieper trekt met eigen lijst en programma naar kiezer

29/04/17 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:07

N-VA Ieper is al volop bezig met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018: de partij gaat met een eigen lijst en programma naar de kiezer.

N-VA Ieper trekt met eigen lijst en programma naar kiezer

"We zijn geen partij van 'postjes'. Onze partij zal daarom op basis van een sterk programma, dat momenteel in ons bestuur wordt uitgewerkt, positieve eigen klemtonen leggen", klinkt het op de website van de partij.

"Op basis van het afgewerkt programma - waar we 'as we speak' in het bestuur samen hard aan werken - zullen we in een tweede stap de lijsttrekker en de kopstukken bekendmaken. Dit betekent natuurlijk dat we tot de volgende verkiezingen loyaal en constructief verder zullen werken in het huidig schepencollege en de huidige kartelfractie. Ieper wordt goed bestuurd en dat zal zo blijven."

"De eigen lijst zal voor de kiezer een kans zijn om, op basis van programmapunten en kopstukken, ons gewicht als lokale N-VA te vergroten. We voelen dat we lokaal groeien, en dat brengt een positieve dynamiek en nieuwe mensen mee. Natuurlijk is daarbij onze huidige kartelpartner, die z'n kopstukken overigens al heeft aangeduid, een preferentiële partner."

Verjonging

Kartelpartner CD&V Ieper reageert op het nieuws: "Alhoewel CD&V afdeling Ieper de beslissing van N-VA respecteert, betreurt ze dat de afspraak om gezamenlijk te evalueren, te beslissen en te communiceren over al dan niet verder samengaan naar volgende gemeenteraadsverkiezingen toe niet werd nageleefd."

"Dit zal echter niet beletten dat CD&V loyaal en constructief het huidige voorbeeldige beleid in Ieper - gedragen door het kartel van beide partijen - verder zal zetten tot 31 december 2018. De jarenlange inbreng van CD&V Ieper in het Ieperse beleid werd altijd en wordt nog steeds door de Ieperling sterk gewaardeerd. Daarom zal CD&V haar beste krachten blijven inzetten om beleidsverantwoordelijkheid te dragen indien de kiezer haar hiertoe het vertrouwen geeft."

"Zoals vroeger door het partijbestuur werd beslist kiest de partij resoluut voor verjonging. Een dynamische lijst, gevormd door zowel jonge als ervaren mannen en vrouwen, zal op de tweede zondag van oktober 2018 aan de kiezer worden voorgelegd. We hebben er alle vertrouwen in dat de Ieperling deze inzet en gedrevenheid naar waarde zal schatten", laat CD&V weten.

Volg hier alle verkiezingsnieuws uit West-Vlaanderen

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!