N-VA Harelbeke wil ‘koers houden’

We zien v.l.n.r. Martine Cnudde, Sofie Tibergijn, Brecht Vandeburie, Christophe Rommens, Carla Adams, Patrick Claerhout, Wout Patyn, Roeland Houttekiet, Annick Vandebuerie, Fleur De Buck, Eddy Glorieux en Vahid Zabihi. (Foto LOO)
Redactie KW

Het partijbestuur van N-VA Harelbeke verkoos Annick Vandebuerie en Eddy Glorieux als lijstduwers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tezelfdertijd werden de namen van de eerste tien plaatsen bekend gemaakt.

N-VA Harelbeke wenst bij de komende legislatuur verder te gaan op de ingeslagen weg. Ze doen dit onder de noemer ‘Koers houden’. “Er werd veel verwezenlijkt maar het werk is niet voorbij. We willen blijven inzetten op de verandering en wensen opnieuw bij het beleid betrokken te worden”, duidt lijsttrekker Patrick Claerhout.

Koers houden

“De slogan ‘Koers houden’ benadrukt de vooruitgang van de stad, inclusief deelgemeenten. Elke Harelbekenaar moet zich vertegenwoordigd voelen op onze lijst“, vult voorzitter Filip Vandeputte aan. Zoals eerder bekend raakte is Patrick Claerhout lijsttrekker, in de rug gesteund door Fleur De Buck. Lijstduwers worden Annick Vandebuerie en Eddy Glorieux. Annick is schepen van Cultuur, Bibliotheek, Erfgoed, Archief, Toerisme, Feestelijkheden, Stadskernvernieuwing en Landbouw. Daarnaast zetelt hij in de politieraad en is hij lid van de raad van bestuur en de algemene vergadering van Toerisme Leiestreek.

Gewezen brandweercommandant en docent Eddy Glorieux was schepen van Werk, Sociale Economie, Onderwijs, Kunstonderwijs, Economie, Ondernemen en Middenstand tot eind 2015. Nu is hij gemeenteraadslid, lid van de politieraad en lid van de raad van bestuur van IMOG. “Er waait een nieuwe wind door de partij en samen met een aantal andere, sterk geëngageerde figuren wil ik mij achter deze ploeg scharen“, aldus Annick. “We moeten positief vooruit met onze stad. Ik ben blij dat ik samen met Annick deze ploeg mag duwen”, vult Eddy aan.

De toekomst

Tezelfdertijd werden de namen en plaatsen bekend gemaakt van de eerste tien kandidaten op de lijst. Op drie komt Vahid Zabihi (37). Hij is afkomstig uit Iran en werkt in de drukkerijsector. “Ik wil ijveren voor een stabiele toekomst voor alle kinderen“, zegt hij. Nummer vier is Wout Patyn (21) uit Bavikhove. Hij geniet een masteropleiding geschiedenis en is begaan met het Vlaamse onderwijs. “De jeugd moet kwaliteitsvol onderwijs kunnen genieten”, zegt Wout. Hij wordt gevolgd door officier-brandweerman Brecht Vandeburie (36) op plaats vijf. “Er moet volop ingezet worden op jongeren. Zij vormen de toekomst”, aldus Brecht, die ook veiligheid voorop stelt. Leerkracht en zorgcoördinator Sofie Tibergijn (43) uit Hulste staat op zes. “Kwaliteitsonderwijs is de basis voor een goede toekomst”, aldus Sofie.

Planningsverantwoordelijke Christophe Rommens (40) kreeg plaats zeven. “Sportcomplex De Mol verdient kunstgras“, meent hij. Carla Adams (51) staat op acht. Zij is fractie-assistente voor het Brussels hoofdstedelijk gewest, arrondissementeel bestuur. Student geschiedenis Roeland Houtekiet (23) staat op de negende plaats. Hij is secretaris van N-VA Harelbeke en voorzitter van de jongerenafdeling. De tiende plaats is voor kapster Martine Cnudde (52) uit Bavikhove.

(PVH)