N-VA gaat voor een veilig thuisgevoel in Koksijde

Redactie KW

N-VA Koksijde stelde haar kandidaten voor op het strand.

Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Sander Loones neemt de fakkel over van zijn vader Jan. Al 24 jaar bestuurt N-VA mee en 21 jaar lang was Jan Loones eerste schepen. “Onze gemeente is onze thuis, en dat moet zo blijven,” zeggen vader en zoon Loones. “Het is zalig wonen in onze prachtige gemeente. We moeten blijvend aandacht hebben voor onze veiligheid, onze identiteit, onze eigenheid. We blijven investeren in onze straten met veilige fietspaden en speelpleinen, de dorpspromenade in Oostduinkerke dorp staat in de steigers. Iedereen moet deel uitmaken van onze gemeenschap en er zich thuis voelen.”

“We moeten mensen aanmoedigen om naar buiten te komen, en dat betekent de strijd aanbinden tegen eenzaamheid, zowel bij jongeren als bij senioren. Dat doen we door ons in te zetten voor een rijk verenigingsleven dat onze dorpskernen doet leven. Onze mensen moeten een woning kunnen kopen tegen een betaalbare prijs, en we moeten nog meer inzetten op het ondernemerschap: een ondernemingsloket uitbouwen, onze ondernemers steunen en onze gemeente aantrekkelijk maken om nieuwe ondernemers te lokken.”

Ambitie

Sander Loones klinkt ambitieus: “Koksijde-Oostduinkerke staat als gemeente al jaren aan de top, en het is onze ambitie om dat zo te houden! In de voorbije 24 jaar is er samen met N-VA veel gerealiseerd: cc Casino, de bib, het jeugdcentrum, het nieuwe gemeentehuis, Golf ter Hille, het sociaal huis, het gloednieuwe politiecommissariaat, het sportpark…”

N-VA wil de komende jaren investeren in kwaliteit, met onder meer een nieuwe sporthal, en het beter onderhouden van wat we al hebben. “We willen de meest kindvriendelijke kustgemeente worden met nieuwe standplaatsen voor mobilhomes en kampeerwagens, die ook meer toeristen zullen aantrekken. Ons strand en onze duinen zijn een absolute ecologische en economische troef, waar we nog forser in willen investeren, met een echtbomenplan en te kiezen voor groene energie met kleine, geluidsarme windturbines.”

Sterke vrouwen

De kandidatenlijst is een doordachte mix van mensen uit alle deelgemeenten, die ook alle groepen van de gemeenschap vertegenwoordigen en met volle goesting mee aan de toekomst van hun gemeente willen bouwen.

Na lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Sander Loones volgen 4 sterke vrouwen: schepen en kamerlid Rita Gantois, ondernemer Patricia Vandenbroucke, applicatieontwikkelaar en informatica-analist Greet Van Den Broucke – Verhaeghe, ondernemer Adelheid Hancke.

Op plaats 6 staat Andreas Cavyn, met in zijn kielzog Sam De Rechter, Dirk Decorte, Koen Ringoot, Pascale Baeselen, Dirk Sagaer, Daisy Roskams, Bruno Vandicke. Op plaats 15 bespeuren we de eerste vrouwelijke paardenvisser Nele Bekaert, gevolgd door Pablo Govaerts, Niels Helsen, Hilde Vanheste – De Graeve, Frank Van de Vyver, Marie-Thérèse Vanlouwe – Heylen, Greta Leye, Annemie Begheyn, Astou Ndiaye, Regine Vandenberghe en Eddy D’Hulster. Lijstduwer en ondernemer Peter Hillewaere is samen met Sander het ‘trekijzer’.

(Myriam Van den Putte)