N-VA en Open VLD Oostende stellen nieuwe kandidaten voor

Ingrid Denys. (Foto HH)
Redactie KW

Ingrid Denys en Danny Vandeput staan op de N-VA-lijst, Donovan Verhelst, Yuliya Shemyakina en David Naessens lieten zich overtuigen door Open VLD.

Ingrid Denys heeft 37 jaar ervaring in de zorgsector en werkt als verpleegkundige in het AZ Damiaan. Ze heeft een dochter en zoon (+) en twee kleindochters. “Ik wil me vooral inzetten voor senioren“, zegt ze. “Iedereen moet kunnen genieten van een veilige stad. Ik ben geboren in het Westerkwartier, waar mijn familie een groothandel had in groenten en fruit. Later verhuisde ik met de kinderen naar het centrum. Ik zag de buurten veranderen.”

Danny Vandeput. (Foto HH)
Danny Vandeput. (Foto HH)

Ook ex-KVO speler en KVO-jeugdtrainer Danny Vandeput (60) gaat scheep met N-VA. Al meer dan 40 jaar onderhoudt Danny marineschepen bij Clemaco Contracting. Verder is hij vooral een familieman, die geniet van zijn vrouw Micheline Demol en zijn kleinkinderen. “Ik kies onder andere voor N-VA omdat de partij onze enige kans is op een ander en verfrissend beleid. Een goed onderhouden sportinfrastructuur en veiliger fietsverkeer zijn voor mij heel belangrijk.”

Nieuw bij Open VLD

Donavan Verhelst. (Foto HH)
Donavan Verhelst. (Foto HH)

Open VLD pakt met drie nieuwe namen uit. Donovan Verhelst is educatief medewerker bij de kinderboerderij De Lange Schuur. Hij coördineert ‘Oostende op je bord’, organiseert de boerenmarkt en is uitbater van hoevewinkel ‘t Buitenbeentje.

David Naessens. (Foto HH)
David Naessens. (Foto HH)

De lijst wordt ook versterkt met David Naessens, voorzitter van de Handelaarsbond van Mariakerke en Raversijde. Vanuit dat engagement heeft hij voeling met wat leeft op het vlak van toerisme, ondernemen, mobiliteit… Als vastgoedmakelaar en syndicus heeft hij dan weer voeling met de woonnoden van de Oostendenaars. David is getrouwd en heeft twee kinderen.

Yuliya Shemyanika. (Foto HH)
Yuliya Shemyanika. (Foto HH)

Yuliya Shemyakina komt ook op bij Open VLD. Zij komt uit Kazachstan, maar woont al ruim 18 jaar in ons land. Yuliya studeerde financiën aan de universiteit van Almaty. Bij aankomst in ons land volgde ze onmiddellijk avondlessen Nederlands en ze behaalde haar graduaat meertalig secretariaat aan de Avondschool in Oostende. In 2002 nam ze deel aan Topmannequin en werd verkozen tot Topmannequin 2003. Twee jaar terug nam ze een de stijlvolle kledingzaak JULIS, nabij het Kursaal, over, waar ze toen al vijf jaar werkte. Ze is de mama van een 8-jarige dochter Alisa.

(HH)