N-VA en Open VLD gaan in Tielt weer samen naar de kiezer

Veerle Vervaeke en burgemeester Els De Rammelaere. © RDC
Redactie KW

“We hebben de voorbije jaren hard gewerkt, we willen samen verder”, klonk het bij het Open VLD en N-VA-bestuur in Tielt.

Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) was maandagavond naar Tielt afgezakt om het kartel N-VA & Open VLD+ zijn zegen te geven. “We hebben inderdaad liever dat onze lokale afdelingen van N-VA apart opkomen voor de verkiezingen, maar als de lokale afdelingen gegronde redenen hebben om samen met collega’s in zee te gaan, dan kunnen we daar toch niets op tegen hebben“, aldus Bourgeois. “Wij zijn geen dictators, de lokale afdelingen hebben nog hun eigen autonomie. En in Tielt hebben ze ons overtuigd dat samenwerken met Open VLD beter is.”

Burgemeester Els De Rammelaere (N-VA), die bij deze voorstelling van het kartel meteen weer tot kandidaat-burgemeester werd gebombardeerd door het N-VA-bestuur, vindt dat het kartel goed bezig is. “We hebben de voorbije jaren hard gewerkt”, aldus De Rammelaere. “Er weer heel wat op het getouw gezet, er werd heel wat veranderd, lijnen uitgezet en er zijn nog heel wat projecten lopende en in de pijplijn. We hebben vooral de stadsfinanciën weer op orde gekregen, een basis waar wij de komende jaren op willen gaan bouwen. We willen absoluut niemand de mogelijkheid bieden om de klok weer terug te draaien.”

Open VLD-boegbeeld Veerle Vervaeke zal lijstduwer zijn van de kartellijst, én kandidaat-schepen. “Onze groep legde de basis voor een gezonde, moderne stad en dat willen we graag verder concretiseren”, aldus Vervaeke, die de goedkeuring kreeg van Open VLD-partijbonzen Piet Delrue en Carl Vereecke. “We willen tonen dat politiek niet alleen tegenwerking is. In Tielt tonen we dat je ook door samen te werken goed kunt besturen”, besloot ze.

(RDC)

Lees ook in KW, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier