N-VA De Haan schuift Wilfried Vandaele naar voren als kandidaat-burgemeester

Wilfried Vandaele. © GF
Redactie KW

Bart Lippens, voorzitter van de N-VA De Haan, laat weten dat de partij opnieuw met SAMEN en een aantal onafhankelijken naar de kiezer trekt de komende gemeenteraadsverkiezingen.

N-VA en SAMEN zitten in de oppositie sinds de vorige verkiezingen, maar ze maken zich sterk dat er verandering op komst is. De ploeg vindt dat dit kan met Wilfried Vandaele. “Hij is zeven jaar schepen geweest en heeft toen echt een berg werk verzet. Eindelijk werd er eens beleid uitgestippeld in De Haan. Vandaag is het in het schepencollege echt amateurisme troef. Beslissingen worden genomen, opnieuw ingetrokken, opnieuw genomen… Onze gemeente verdient echt wel beter en wij hebben de man met de kennis en de ervaring.”

Beslissing in beraad

Wilfried Vandaele zit al bijna dertig jaar in de gemeenteraad in De Haan. Hij is momenteel ondervoorzitter van het Vlaams Parlement en hij werd senator in opvolging van Bart De Wever, toen die burgemeester werd van Antwerpen. Hij houdt zijn beslissing in beraad. “Ik zou er ook geen probleem mee hebben, mocht onze groep met een nieuwe, jonge lijsttrekker uitpakken en dat ik de lijst duw. Maar ik probeer zo snel mogelijk alles eens op een rijtje te zetten en dan hak ik samen met onze groep de knoop door.” Of N-VA opnieuw een lijst zal vormen met LB van Christine Beirens, zoals tijdens de vorige verkiezingen, is nog niet beslist.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier